Venetië

Berlijn

Côte d'Azur

Parijs

 

Rome banner

Over het Romeinse Rijk zijn boeken vol geschreven. Het is natuurlijk fantastisch dat er nog zulke duidelijke sporen naar die tijd zijn achtergebleven. Bij een bezoek aan het Colosseum of Thermen is het moeilijk je te realiseren dat je tussen de overblijfselen van bouwwerken loopt die stammen uit de eerste eeuw na Christus. Het Colosseum is zelfs gebouwd uit datgene wat men aan krijgsbuit heeft meegenomen uit Jeruzalem in de jaren 70 na Christus.

De Romeinse tijd heeft een schat aan historische relikwieën achtergelaten. Door heel Rome zijn daar sporen van te vinden. Mensen die archeologisch onderzoek plegen horen bijna tot het normale straatbeeld. 

We hebben natuurlijk de Trevifontein bezocht waar het niet ongebruikelijk is om over je schouder heen een muntje in het water te gooien. Je schijnt dan in ieder geval nog eenmaal hier terug te komen. We betrapten een ‘slimme ‘Italiaan die met een stok en een magneetje de muntstukjes aan het opvissen was en in zijn eigen zak stak.

 

 

Rome art2

Het Vaticaan

We hadden in Nederland reeds een excursie naar Het Vaticaan geboekt. Geheel volgens afspraak werden we op een ochtend vroeg door een taxibusje bij ons hotel afgehaald en op een verzamelpunt afgeleverd. Vandaar met een touringcar naar Vaticaanstad. De voordelen van een excursie zijn de uitleg van een gids en je hoeft niet in de rij te staan voor de Sixtijnsekapel en Crypten. Toch is een excursie niet noodzakelijk. Vaticaanstad is heel gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. Bij de Sint Pieterskerk gingen onze fototas en mobieltje door een detectiepoortje. Van een verbod tot fotograferen is alleen in de Sixtijnse kapel en in de Crypte sprake.
 

Verwijzingslink(s)
Voor meer informatie over Rome verwijzen we u naar specifiekere site(s), zie linker menukolom.

 

Noot: Achtergrondmuziek: "Authentic Adagio" "Music For Youtube Videos" "Royalty Free Music"

Home