Venetië

Berlijn

Côte d'Azur

Parijs

 

Madrid Banner

Soms zijn waarschuwingen best wel handig en zo niet dan getuigt het toch van enige betrokkenheid van degene die ze je verstrekt. Ga niet naar Madrid in de maanden juni, juli en augustus en oriënteer je van te voren wanneer de marathon wordt gelopen werd ons gezegd. Het eerste had natuurlijk alles te maken met het feit dat het in die maanden hoog zomer is en het in de stad behoorlijk heet kan zijn. Tijdens de marathon zullen wegafzettingen ervoor zorgen dat je niet altijd even gemakkelijk je bestemming bereikt en veel hotels zijn dan niet het oord van rust waar ze op internet nog zo prat op gaan. Begin mei bleek een goede keuze. Alle dagen zon (al is dat niet te boeken) en ook de temperatuur was nog lekker aangenaam.

 

Madrid art.foto 1

Een aanrader is 'Parque del Buen Retiro' (het Retiro park). Dit is verreweg het populairste park van de stad. Vooral zondag trekken veel Madrilenen hier naar toe. Er zijn dan veel straatartiesten. We waren erg onder de indruk van 'Palacio Cristal' (zie banner). Niet eens zozeer vanwege de vorm van dit Kristal Paleis maar nog meer omdat het samen met de natuur een fantastisch geheel vormde. Leuk waren de vele schilpadden in het water ervoor.

 

Madrid art.foto 3Iets anders waar we u zeker naar toe willen schrijven is 'Templo de Debod'. Dit is een Egyptische tempel uit de 4e eeuw voor Chr. die in 1968 door Egypte aan Madrid is geschonken.

'Puerta del Sol' (poort naar de zon) is het centrale plein van Madrid. Ook dit is een ontmoetingspunt voor veel Madrilenen. De klok van de Casa de Correos is op oudjaarsavond even de belangrijkste klok van het land. Zijn laatste minuten in het oude jaar worden rechtstreeks op de televisie uitgezonden. Leest u zich van tevoren een beetje in: er is zoveel te zien op het plein dat het zonde is als u wat mist.

Een ander plein dat een zeer bekende klank zal hebben is 'Plaza Mayor'. Dit plein heeft in het verleden vele functies gehad die, zowel voor mens als dier, niet altijd even vriendelijk waren. Thans gaat het er veel gemoedelijker aan toe met zijn gezellige terrasjes, leuke doorkijkjes, etc.

 

Verwijzingslink(s)
Meer informatie over Madrid vindt u via de verwijzingslink(s) in de menukolom aan de linkerkant. 

 

  

Noot: Gebruikte muziek: "Emotion With Harp" "Music For Youtube Videos" "Royalty Free Music"

Home