Venetië

Berlijn

Côte d'Azur

Parijs

 

Florence banner

Florence art1

 

 

Als u in Florence bent dan zult u zeker de David van Michelangelo in de Galleria dell’Accademia willen zien en misschien ook wel willen fotograferen. Denkt u niet dat u de enige bent. De foto van de rij met wachtende mensen laat zien dat later in de middag, zoals wij dachten, een verkeerd gekozen tijdstip was om de David te gaan bekijken.

 

 

 

Florence art3

 

Fotograferen, daar moeten de meeste musea niet zo veel van hebben. Dat is bij de Galleria dell’Accademia niet anders. Tijdens ons bezoek aan David van Michelangelo liepen er een paar dames rond die mensen met een fotocamera op redelijk hysterische wijze, duidelijk probeerden te maken dat fotograferen niet was toegestaan.

Ze schoven ongevraagd bij elke camera, waar ze maar enig gevaar van dachten te kunnen duchten, een plastic zakje over de lens. Deze knullige tactiek was echt uniek en totaal zinloos. Plastic zakjes zijn natuurlijk heel gemakkelijk te verwijderen en gezien het vele flitslicht werd dat dus ook veelvuldig gedaan.

  

 

Florence art2

 

 

Florence is een gezellige stad. De omgeving rond Ponte Vecchio, een bekende brug over rivier de Arno, heeft soms iets weg van een grote braderie. Het Toscaans leer is erg bekend en dat is af te wegen aan het grote assortiment leren jasjes, leren tasjes en leren schoenen die bij de talloze kraampjes aan de kant van de weg te koop werd aangeboden. De prijzen zijn vaak het veelvoud van wat je er in een winkel voor zou betalen. En zelfs daar is met een beetje onderhandelen de prijs nog aardig naar beneden bij te stellen.

 

 

Noot: Gebruikte muziek: "Authentic Adagio" "Music For Youtube Videos" "Royalty Free Music"

Home