Venetië

Berlijn

Côte d'Azur

Parijs

 

Bressanone

 

Het Italiaanse Bressanone (of Brixen zoals de Oosterijkers zeggen) is een plaats in Zuid-Tirol aan de voet van de Dolomieten.
  
Bressanone heeft een mooie altstadt waar overdag een gezellige drukte heerst. De straten en pleinen die, zeker met mooi weer, snel volstromen met mensen, tonen een typisch verzorgd Zuid-Tirols uiterlijk. De zon en de terrasjes doen daar nog eens een extra schepje bovenop. In sommige straatjes heb je het gevoel een paar eeuwen teruggeworpen te zijn. Die hebben nog die middeleeuwse uitstraling. Met de Domkerk Maria Hemelvaart uit 1237, De Kreuzgang uit 1250 en De Hofburch heeft Bressanone een aantal bezienswaardigheden in huis die zeker de moeite van het bekijken waard zijn.

 

Brixen art.foto 2

 

 

 

De omgeving is bijzonder mooi. Wandelen langs de rivier De Eisack is genieten en dan maakt het niet uit of u links of rechts afslaat.

 

 

 

 

Brixen art.foto 1

 

  

 

Een wandeling van ca. 5 km naar het kloostercomplex Novacella (1142) in Neustift is meer dan de moeite waard. Het complex is vrij te betreden. 

 

 

 

 Brixen art.foto 3

De huisberg van Bressanone is Plose. U kunt met de kabelbaan naar boven en daar uitgebreid wandelen over gemakkelijk begaanbare paden met uitzicht op de omliggende bergtopen. De kabelbaan komt uit bij een eet- en drinkgelegenheid. De kinderen kunnen er zonder gevaar spelen.  

 

Verwijzingslink(s)
Meer informatie over Bressanonen en het klooster Novacella in Neustift vindt u via de verwijzingslink(s) in de menukolom aan de linkerkant.

 

Noot: De muziek (comp. en uitv.) bij deze impressie is van Adriano en Paulina uit Delft en hebben wij met hun toestemming mogen gebruiken. In het menu-item 'Bron achtergrondmuziek' linken wij als tegenprestatie naar hun Youtubekanaal.

Home