Venetië

Berlijn

Côte d'Azur

Parijs

 

Barcelona banner2

 

Er zullen niet veel steden zijn waar een architect of kunstenaar zo’n grote invloed had op de plaatselijke architectuur als Antoni Gaudi dat had op die van Barcelona. Je ontkomt er niet aan om zijn opvallende werken zoals bijvoorbeeld de Sagrada Familia, Park Güell, Casa Mila en Casa Batlló te bezoeken of op zijn minst van afstand te bekijken en je er een mening over te vormen.

S Famila binnen

 

Sagrada Familia
De bouw van Baseliek Sagrada Familia (Heilige Familie) begon in 1883 en eindigde abrupt toen Gaudi in 1926 door een tramongeluk om het leven kwam. Pas in 1952 is de bouw hervat. In 2007 stond de hele kerk boordevol grote bouwkundige ornamenten die nog ergens een plaats moesten krijgen. Ondanks dat de kerk dus nog niet klaar was heeft paus Benedictus XVI hem in oktober 2010 al ingewijd. Rijkelijk vroeg want de volledige bouw zal pas in 2026, een eeuw na het overlijden van Gaudi, volledig voltooid zijn.

 Montjuïc

Het Parc Montjuïc is in 1929 aangelegd voor de Wereldtentoonstelling. U vindt er o.a. Palau Nacional (Nationaal Paleis) tegenwoordig een Museum voor Catalaanse kunst. Het is aangelegd rond de heuvel Montjuïc met op de top het fort Castell de Montjuïc (1640). U heeft daar een prachtig uitzicht over Barcelona en de Middellandse Zee.

Poble Espanyol art.foto

 

 

Poble Espanyol
Poble Espanyol is een dorp (Openlucht Museum) in Barcelona. Het laat u kennis maken met traditionele Spaanse architectuur en ambachten door de jaren heen uit diverse streken in Spanje. Met een beetje geluk mag u zelfs een glasblazer op de vingers kijken.

 

 

 

 Tibidabo

Tibidabo maakt deel uit van de bergketen Serra de Collserola (512 m). Ook vanaf daar kunt u over de stad uitkijken. Op de Tibidabo bevindt zich de kerk Iglesia del Sagrat Cor. Het enorme Jezusbeeld is vanaf een aantal plekken in de stad reeds te zien. Kinderen kunnen zich vermaken in kinderpretpark
Parc d’Atraccions waar een echt vliegtuigje is omgetoverd tot speelattractie en als een zweefmolentje met een beperkte actieradius zijn rondjes vliegt.

 

Verwijzingslink(s)
Meer informatie over Barcelona vindt u via de verwijzingslink(s) in de menukolom aan de linkerkant.

 

Noot: De gebruikte muziek is van Adriano en Paulina. In het menu-item 'Bron achtergrondmuziek' linken wij als tegenprestatie naar hun Youtubekanaal.

Home