Venetië

Berlijn

Côte d'Azur

Parijs

 

St am Rhein Banner

Stein am Rhein ligt in het noordoosten van Zwitserland pal tegen de Duitse grens. Het gebied rond Stein am Rhein is niet erg bergachtig maar wel glooiend. Wandelschoenen zijn een aanrader en bergschoenen nog geen must. Oòk voor mensen met licht orthopedische klachten is de omgeving nog goed te bewandelen.

Stein am Rhein is een vrolijk en gemoedelijk Zwitsers stadje met vakwerkhuisjes, vaak prachtig beschilderd en voorzien van bloembakken vol met bloemen in de meest uiteenlopende kleuren. Als men via de brug, die versierd is met veel bloembakken vol hanggeraniums, ‘De Altstadt’ binnenkomt, wordt men direct omsloten door de charme van het stadje.

‘De Altstadt’ is niet bijzonder groot maar wel erg mooi. Blikvanger is ongetwijfeld het raadhuis op de Rathausplatz. Met een beetje geluk kunt u getuige zijn van een bruidspaar dat zich voor of op de trap laat fotograferen. Haaks op het Raadhuis ligt de Rathausstrasse, een gezellige winkelstraat met af en toe links of rechts een leuk steegje.

 

St am Rhein art.foto 1

De vele toeristen zijn vaak op doortocht (wandelend of met de fiets) maar kunnen ook zijn aangekomen met boot (Rijnvaart), trein, bus (excursies) of auto (buiten het centrum is parkeergelegenheid). Met fototoestel behangen doen de meesten een dagje Stein am Rhein. Veel huisjes hebben een geschiedenis. Regelmatig worden er, onder auspiciën van het toeristenbureau, rondleidingen gegeven.
 
‘s Avonds is er in Stein am Rhein niet zoveel te beleven en oogt ‘De Altstadt’ bijna uitgestorven. Behalve op 1 augustus, want dan viert Zwitserland zijn verjaardag met veel muziek en vuurwerk. Bij Stein am Rhein gaat dan ook het één en ander los.

 

 

 

 

 

St am Rhein art.foto 2 

 

Het kasteel Hohenklingen uit 1225 is een aanrader. Het toornt ver boven Stein am Rhein uit en is al van grote afstand, vanuit diverse richtingen waar te nemen. Het kasteel is vrij toegankelijk.

 

 

 

 

  

Schafhausen

In de omgeving kunt u geweldig wandelen en fietsen. Voordat u het weet pakt u een stukje Duitsland mee. Ook kunt u de trein of boot nemen naar Schaffhausen met het slot Munot en de grootste waterval van Europa. 
  

 

 

 

 

 

   

Noot: Gebruikte muziek: "Summer Harp A" "Music For Youtube Videos" "Royalty Free Music" "ASMR"

Home